Nem olyan vészes az energetikai tanúsítvány ára 2021-ben, mint gondoljuk!

Szponzorált tartalom

Napjainkban már az energetikai tanúsítványt sem olyan nehéz megszerezni, mint gondolnánk. Az e-tanusitas.eu oldalon az ügyintézés olyan gyors és szakszerű, hogy mindenkinek egy ügyfél-álma válik valóra, ha velük végezteti el ezt a munkát. Már a telefonos egyeztetés alkalmával szimpátiát ébresztenek bennünk, hiszen készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésünkre.

A letisztult weblapunk is profizmusról árulkodik, hiszen minden információt megtalálunk, a felmerülő kérdés esetén pedig több helyen is tudatják, hogy forduljunk hozzájuk bizalommal. Tovább növelve a rokonszenvet arról is biztosítanak, hogy sürgős esetben még késő este, illetve hétvégén is felveszik nekünk a telefont, hiszen tisztában vannak azzal, hogy milyen fontos ennek a tanúsítványnak a megléte az adásvételi szerződés alkalmával.

A telefonbeszélgetést követően kerül sor a személyes helyszíni felmérésre, ami szintén gyorsan zajlik. A szakértő több más tényező mellett szemügyre veszi az ingatlan lehűlő felületeit és a fűtési rendszer állapotát is. Megvizsgálja a nyílászárók minőségét, illetve tájolását – mert ugyebár ez sem mindegy. A padló és födém állapotának szemügyre vétele után vet egy pillantást a melegvízellátó rendszerre is. Alapos és szakszerű felmérést végeznek, majd megnézik, hogy minden össze lett-e készítve számukra, melyre az előzetes egyeztetés alkalmával felhívták a figyelmünket.

Miket kell előkészíteni? Először is az épület helyrajzi számát, ez olyan adat, ami mindig rendelkezésünkre áll, a további dokumentumok beszerzése lehet nem fog ennyire gyorsan történni, ezért már most érdemes előre gondolkodni. Kelleni fognak a tervdokumentációk, tehát az alaprajz, a metszet, a műszaki leírás és a további kapcsolódó dokumentumokra is szükség lesz ahhoz, hogy meg lehessen állapítani az energetikai tanúsítvány árát 2021-ben.

Szerencsére ezek olyan dokumentumok, melyek általában elengedhetetlenek egy adásvételi alkalmával, így felfoghatjuk egyfajta előkészületnek is, hiszen amint megkapjuk a tanúsítványt, el is adhatjuk akár aznap az ingatlanunkat.

Azonban most jön a fő kérdés: mennyi is az energetikai tanúsítvány ára 2021 évében? Erre a kérdésre is választ kapunk a cég weboldalán, ha rámegyünk az árlistára. Külön vannak bontva a budapesti lakások és házak, valamint a vidéki lakások és házak is, hogy egyértelműen be tudjuk lőni azt az árkategóriát, ahova mi is tartozni fogunk.

Példának okáért egy 81-120 négyzetméteres családi ház energetikai tanúsítványa 26 990 Forintba fog kerülni, a helyszíni felméréssel együtt. Ez az összeg tehát a végösszeg, ami nem tartalmaz további rejtett költségeket. Vidéki városok esetén már a helyzet, mivel amennyiben a település messze van a legközelebbi nagyvárostól, akkor még pluszba pár ezer forintos kiszállási díjat kér el a cég, ami természetesen érthető.

Az oldalon viszont találunk egy árkalkulátort, ami nekünk személyre szabottan számolja ki azt előre, hogy a házunk vagy lakásunk energetikai tanúsítvány ára mennyi lesz. Amennyiben pedig szimpatikusnak találjuk az árat, fel tudjuk venni a kapcsolatot a céggel, így nem kell felesleges telefonos köröket futnunk. Ez is külön szimpatikus, hogy minden információ fenn van az oldalon, így már céltudatosan tudjuk Őket hívni mindennel kapcsolatban és a kérdéseink egy része – ha nem az összes – már meg is van válaszolva a mindenre kitérő írásoknak köszönhetően.

Összességében én teljes mértékben ajánlom ezt a profi és nagyon gyors csapatot. Mindenkinek szuper segítséget jelentenek és az ügyfélközpontúságuk és segítőszándékuk is példaértékű. Bátran fogom elküldeni azoknak a weboldalukat, akik energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatban érdeklődnének tőlem. És az ára is szuper, főleg, hogy 2021-et írunk!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.