Számos dolgot el lehet intézni, ha késik a repülőgép

Szponzorált tartalom

székhelyszolgáltatás díja

székhelyszolgáltatás díja

Életem első olyan nyaralása volt, amikor nem dolgoztam a szabadságom alatt. Élveztem a napsugarak melengetését, kiolvastam három könyvet is, felfedeztem új helyeket, és ami a legjobb, hogy két hétig csak pihentem. Semmi másra nem koncentráltam, csak a kikapcsolódásra.

Mondjuk így is vittem magammal laptopot a biztonság kedvéért, és mint kiderült, jól is tettem. Hazafele sajnos a térségben nagy vihar tombolt, így a hazautazásom napján egyetlen egy gépet se engedtek le- és felszállni. Nem mondom, hogy nem volt bosszantó a bizonytalanság, de szerencsére nálam volt a gépem, így el tudtam ütni az időt.

Apukám még az utazásom előtt megkért, hogy nézzek utána, hogy körülbelül mennyi egy székhelyszolgáltatás díja Budapesten. Nem konkretizálta a fogalmat, így csak elkezdtem keresgélni az interneten. A Gross Székhelyben Otthon szépen megtervezett, igényes megjelenésű és átlátható weboldalát néztem meg elsőnek. Egy olyan székhelyszolgáltatóról beszélünk, akik több mint tízéves tapasztalattal rendelkeznek, pénzügyileg stabilak, Bisnode által minősítettek. Először Budapesten voltak irodáik, azonban 2014-ben megnyitották új létesítményüket az iparűzési adótól mentes Újlengyelben, de vidéken is találkozhatunk velük Zalaegerszegen, Szegeden, Kecskeméten, Veszprémben, Pécsen, Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Győrben, Debrecenben és Székesfehérváron.

Legyen szó nagy cégekről, kis vállalkozókról, az biztos, hogy mindegyikük köteles cégszékhelyet bejegyeztetni. Azonban a törvény nem szabályozza, hogy ezen a címen állandó jelleggel ott is kell tartózkodni. Na mármost az olyan vállalatok, amelyek általában kis létszámmal rendelkeznek, tevékenységük nem feltétlenül helyhez kötött, illetve nem akarnak, vagy nem tudnak külön ingatlant fenntartani adminisztrációra, gyakran választják a székhelyszolgáltatást. Valljuk be, azért jó lehet, ha tehermentesítenek a rezsiköltségek, a bérleti díj, az irodai felszereltség beszerzése, a megfelelő munkakörnyezet kialakítása alól.

Számos előnnyel bír egy ilyen szolgáltatás. Kezdjük azzal, amit már említettem korábban is. Nem kell adminisztrációt fenntartani székhelyen, ebből adódóan nem kell külön irodát sem kibérelni. A küldeményeket fogadják, átveszik, majd elektronikus és postai úton is továbbítják. Nem kell a postára menni, és sorban állni. A felmerülő hatósági intézkedéseket fogadják, tűrik. Nem kell építményadót fizetni a saját lakáshoz bejelentett vállalkozás miatt. A felvett CSOK így nem kerül veszélybe, arról nem is beszélve, hogy a rezsit magánszemélyként fizetve, nem foghatják a vállalkozóra, hogy céges tarifát kellene fizetni.

Természetesen, mint mindennek, így ebben az esetben is gondolnunk kell a székhelyszolgáltatás díjára. Három lehetőség áll a rendelkezésünkre Budapesten a Gross Székhelyben Otthonnál. Igénybe vehetjük az úgynevezett alapcsomagot, amelynél 24 hónapos megbízással kell számolnunk. Választhatjuk 6+1 ajándék hónapos opciót, de dönthetünk a népszerű, sokak által választott lehetőség mellett is. Mindhárom csomag tartalmazza az alapelemeket, mint például a cégtáblára a cégnév kihelyezést, hozzájáruló nyilatkozatot, a tulajdoni lapot, a hatóságok fogadását, és a kényszerintézkedések tűrését, a székhelycím biztosítást, a postai küldemények átvételét, azokról való értesítést. Az utolsó kettő esetben extra szolgáltatásként beszkennelik a leveleket, továbbítják azokat, majd postázzák minden hónapban, tárgyalót biztosítanak, illetve ajándék hónapot is adnak. Ár-érték arányban mindegyik kiváló választás lehet az érdeklődőknek.

Összesen 10 órát késett a gépem a felszállással. Addigra már akkora tömeg alakult ki a nemzetközi repülőtéren, hogy nagyon sokan kénytelenek voltak a bőröndjükön, kabátjukon ülni, és így várni a járatukra.

Szerencsére én még időben kiérkeztem, az egyik hangulatos kávézóban utána tudtam olvasni a székhelyszolgáltatásnak. Rengeteg időm volt nézelődni az oldalon. Nagyon örültem, és hálát adtam a munkamániámnak, hogy az utolsó pillanatban elraktam a bőröndömbe a laptopot. Ennek köszönhetően hasznosan tudtam elütni az időt a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.