Kérdéseid vannak az alkoholizmussal kapcsolatban? Ez a weboldal sok mindent megválaszol.

Szponzorált tartalom

Az alkoholizmus fokozatai – hol kezdődik valójában az alkoholbetegség? című cikkükből

Az alkoholizmus fokozatai – hol kezdődik valójában az alkoholbetegség? című cikkükből

Az alkoholizmus nagyon komoly, rengeteg ember életét legalább közvetetten érintő problémája napjainknak. Ennek ellenére tapasztalataim szerint leginkább még mindig a tabutémák között tartjuk számon. Nekem édesanyám sokáig alkoholista volt, így egészen kicsi koromtól kezdve szinte együtt éltem ezzel a problémával. Emiatt pontosan tudom, mennyire fontos tud lenni az, hogy beszéljünk róla, vagy kérdezzünk róla. Nagyon sokszor látom az embereken, amikor szóba kerül ez a téma, hogy érdekelné őket a dolog, hogy kérdéseik lennének hozzám, mint a küzdelmet részlegesen megtapasztaló emberhez. De a téma tabu jellege miatt nem merik ezt megtenni.

Az internetes keresgélés a tabutémák kapcsán sokkal jobban elfogadott dolog, mint az erről való személyes beszélgetés. Szerencsére hála a mai kor technikai vívmányainak, bőven léteznek olyan helyek, olyan weboldalak, ahol olyan tabutémákkal kapcsolatban is pontos tájékoztatást olvashatunk, mint az alkoholizmus és az alkoholprobléma elleni küzdelem.

A felepulok.hu egyike az ilyen nagyszerű weboldalaknak. Az alkoholizmus fokozatai – hol kezdődik valójában az alkoholbetegség? című cikkükből (https://felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg) számos fontos információt megtudhatunk, segítségével számos kérdésünk választ kaphat.

Az alkoholizmus fokozatai – hol kezdődik valójában az alkoholbetegség?

A cikk, amelynek címe Az alkoholizmus fokozatai – hol kezdődik valójában az alkoholbetegség? a felepulok.hu weboldal blog felületén olvasható. Az írás egészen az alapoktól kezdődik. Segít abban, hogy megérthessük, mi az az alkoholfogyasztási szint és mérték, amit még normálisnak nevezhetünk, vagyis az, ami nem számít alkoholbetegségnek. És pontos, részletes tájékoztatást ad arról is, hogy melyik az a pont, amitől kezdve egy személy alkoholfogyasztása kórosnak nevezhető.

Mielőtt bővebben belemenne a kérdésbe, a cikk megismerteti az olvasót a toleranciaszint fogalmával. A toleranciaszint – derül ki a blogbejegyzésből – azt mutatja meg, hogy mennyi alkoholt visel el a szervezet „nagyobb probléma nélkül”. A sorokat olvasva kiderül, hogy ez a szint természetesen személyenként nagyon eltérő lehet, hiszen nincs két egyforma ember. Ugyanakkor a tartós alkoholfogyasztás idővel a toleranciaszint emelkedéséhez és alkoholproblémákhoz vezethet.

A cikk ezután összegzi azt, hogy ki az, akit nem nevezhetünk alkoholistának. Majd pedig rátér a kóros ivás, vagyis az alkoholbetegség szintjeinek ismertetésére, illetve összegzi azt is, hogy milyen jelei lehetnek az alkoholbetegségnek. A cikk három típust ismertet, a szinten tartó, a kontrollvesztő és az általános alkoholistát. A típusok leírásával pedig abban is segít, hogy laikusként is felismerhessük, ha a környezetünkben valaki ilyen problémával küzd.

A cikk zárásaként pedig arról olvashatunk, hogy miért kiemelten fontos dolog szakember segítségét kérni alkoholprobléma esetén.

Ha szakértő segítség kell, a Felépülők csapatánál megtalálod

A felepulok.hu weboldal nem csak egy alkoholizmussal kapcsolatos témákat feldolgozó blogot rejt. Ez a Felépülők Családi Felépülési Központ internetes oldala, ahol megismerkedhetünk a Felépülők csapatával és az Ő küldetésükkel is, ami nem más, mint másokat segíteni abban, hogy egész hátralévő életükben meg tudjanak szabadulni az alkohol rabságából.

A Felépülők csapatának tagjai képzett addiktológiai szakemberek, akik rendelkeznek azzal a profi szakmai háttérrel, aminek segítségével meg tudják tanítani azt, hogyan lehet alkohol nélkül is derűs életet élni. Képzettségük mellett pedig személyesen is ismerik az alkohol elleni küzdelmet, ugyanis maguk is felépült emberek, akik korábban alkoholproblémákkal küzdöttek.

A felepulok.hu weboldal derűs és elfogadó szemléletmódot sugároz. Azok, akik ide fordulnak segítségért, szimpatikus emberekkel találkozhatnak, akik erős támaszt nyújtanak a küzdelemben. Ha segítségre van szükség, a Felépülők négyféle módon tudnak mellettünk állni. Egyrészt kérhetünk tőlük állapotfelmérést, ami segít annak eldöntésében, hogy milyen további út az, ami a leginkább segíthet problémáink leküzdésében. Másrészt élhetünk a személyes és családi konzultáció lehetőségével, ami nagyon jó alap ahhoz, hogy újra felépítsük saját magunk és családunk életét is. Illetve csatlakozhatunk a Családi Felépülési Központban tartott 28 napos felépülési programok valamelyikéhez is. Ez egy olyan komplex program, ami megtanítja, hogyan lehet alkohol nélkül is teljes és boldog élete valakinek.

Ha kérdéseid vannak az alkoholizmussal kapcsolatban, olvasd el a felepulok.hu Az alkoholizmus fokozatai – hol kezdődik valójában az alkoholbetegség? című cikkét. Ha pedig problémád van, akkor merj erről beszélni, és merj szakértő segítséget kérni. Az alkohol elleni küzdelem ugyanis nehéz, de egyáltalán nem lehetetlen!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.